ПОЧИЊЕ “ТРЕТМАН” КОМАРАЦА, ЕКОЛОШКИМ ПРЕПАРАТИМА
27.04.2015

ПОЧИЊЕ “ТРЕТМАН” КОМАРАЦА, ЕКОЛОШКИМ ПРЕПАРАТИМА

Први ларвицидни третман комараца на територији града Ниша, Предузеће „САНИТ М&М“ Д.О.О. обавице од 28. до 30. априла. Сузбијање ларви комараца дуж речних токова и забарених површина на територији града, који представљају станишта комараца, вршиће се по утврђеном распореду у свим градским општинама Ниша. У среду, 29.04.2015.године отпочеће третман комараца у ГО Палилула: приобаља Габровачке реке и Суводолског потока до пруге,приобаље реке Нишаве од железничког моста до улива у Јужну Мораву, приобаље Јужне Мораве од уласка у КО Горње Међурово до ушћа са Нишавом.

У четвртак, 30.04.2015.екипе САНИТА ће бити на територији ГО Палилула: Батушиначке баре,баре поред Нишаве и старо корито код Медошевца ,Цигански кључ и баре између села Трупале и Поповац.

Екипе оперативаца биће на терену од 8,00 часова ујутру. Третман ће бити обављен еколошким препаратом на бази регулатора раста са специфичним дејством на ларве комараца.Препарат је нешкодљив за водену фауну и остале организме те не изискује посебне мере предострожности. У случају екстремно неповољних временских прилика третман се одлаже за први наредни дан када временски услови погодују за извођење истог. Додатне информације у вези овог третмана комараца заинтересовани могу добити на бројеве телефона 258-019 И 243-876.